Acasă Life & style Prin Lume În jurul lumii de Anul Nou

În jurul lumii de Anul Nou

8 min citire
Comentariile sunt închise pentru În jurul lumii de Anul Nou
0
663

Se apropie sfârșitul anului 2019. Cu toții cunoaștem atât de familiarele tradiții de revelion. Dar revelionul se celebrează în atâtea feluri câte culturi există.

Umblatul cu capra, ursul, sorcova, plugusorul, acestea sunt obiceiurile noastre dintotdeauna. Dacă nu am fost chiar noi la urat, cu siguranță am primit măcar o dată astfel de tradiții în casă noastră. Ele ne sunt dragi și ne amintesc de copilărie. Mai mult, ne încurajează să sperăm la un an mai bun decât cel ce a trecut. Și pentru că tradițiile de pe aceste meleaguri ne sunt dragi și le cunoaștem deja foarte bine, ne-am gândit să exploatăm astăzi tradițiile din alte culturi, deopotrivă fascinante. 

 

 

 • Anglia

 

În Anglia, tradiția spune că primul om ce calcă pragul casei în noul an trebuie să fie un tânăr bărbat cu părul negru ce aduce daruri precum pâine, sare sau cărbune pentru foc. 

 

 • Japonia

 

Japonia sărbătorește noul an prin cele 108 de bătăi de clopot. În budism există un număr de 108 de păcate pământești, fiecare clopot de la final de an curățându-le unul câte unul.

 

 • Danemarca

 

Tradiția vaselor sparte vine din Danemarca. În fiecare sunt păstrate vasele vechi, iar în seara de revelion, ele sunt sparte în fața ușii pentru noroc. De asemenea, la miezul nopții danezii sar la unison de pe scaune. 

 

 • China

 

Pentru a se pregăti de venirea noului an, chinezii își vopsesc ușile de la intrare în roșu, fiind culoarea ce aduce noroc, prosperitate financiară și fertilitate. 

 

 • Puerto Rico

 

Toată comunitatea de aici se alătură unei curățări masive a orașelor, cu străzi și parcuri. Se aruncă, de asemenea, o găleată cu apă pe geam pentru a „spăla” afară toate lucrurile negative din ultimul an. 

 

 • Africa de Sud

 

În Africa se trece la un cu totul nou nivel în ceea ce privește curățenia. Aici anul nou vine cu înlocuirea mobilei din casă. 

 

 • Austria

 

Mici simboluri ale norocului sunt oferite între austrieci, precum figurine din marțipan în formă de porcușor, trifoi cu patru foi, ciupercuță sau potcoavă. Își oferă și niște ornamente sau bijuterii micuțe cu simbolurile norocoase. Și, evident, se valsează în noul an.

 

 • Franța 

 

Francezii sunt renumiți pentru bucătăria lor. Pe masa de revelion sunt nelipsite mâncărurile rafinate și șampania de la miezul nopții.

 

 • Spania

 

Tradiția spune că înainte de miezul nopții, la fiecare din cele 12 secunde până la noul an, trebuie să consumi cate o bobiță de struguri pentru noroc în anul care vine.

 

 • Elveția 

 

Spre deosebire de clasica imagine a revelionului, elvețieni nu pun accentul pe o masă îmbelșugată. De fapt, ei pun niște frișcă pe jos și o lasă acolo ca semn al prosperității.

 

 • Vietnam

 

În Vietnam, lumea intră în noul an purtând haine noi pentru un nou început. 

 

 • Rusia

 

Pentru ruși anul nou a fost înlocuit un pic de către tradiția Crăciunului. De anul nou Moș Gerilă le lasă copiilor cadouri când aceștia nu se uită. 

 

 • Italia

 

Aici anul nou este întâmpinat tot prin cadouri, oferindu-se bani, aur sau miere pentru a simboliza prosperitatea. Italienii vor purta mereu haine noi și ceva roșu în seara dintre ani.

 

 • Olanda

 

Amsterdam dă una dintre cele mai mari petreceri de revelion. În noaptea anului nou trebuie să mănânci niște oliebollen, un fel de gogoașă friptă în ulei, pentru a alunga spiritele rele. 

 

 • Chile

 

În Chile tradiția este una mai neobișnuită. Se crede că în noaptea dintre ani, spiritele celor dragi revin pe Pământ pentru a se reîntâlni cu cei rămași aici. De aceea în această noapte, familiile se adună cu lumini și merinde în cimitire pentru a fi alături de aceștia 

 

Fiecare cultură are propriile sale tradiții dragi. Oriunde te-ai afla anul ăsta de revelion, amintește-ți că, indiferent de obiceiurile pe care le vei vedea, simbolul rămâne același. Această noapte marchează un nou început, aprinde o nouă speranță și ne aduce mai aproape de cei din jurul nostru prin această dorință de a păși înspre mai multă iubire, fericire și prosperitate.

Noi va urăm un an nou fericit și plin de lumină și speranță!

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Prin Lume
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa în 2019

Cum în curând vine luna decembrie, cele mai frumoase târguri de Crăciun au intrat în compe…