Acasă Cultură Gala Centenar UBB: marcând momentele istorice ale educației românești

Gala Centenar UBB: marcând momentele istorice ale educației românești

4 min citire
Comentariile sunt închise pentru Gala Centenar UBB: marcând momentele istorice ale educației românești
0
306

Universitatea Babeș-Bolyai marchează în anul 2019 un secol de la fondarea primei instituții românești de învățământ superior la Cluj: Gala Centenar UBB.

Gala Centenar este un evenimentul ce marchează un moment de o importanță majoră pentru educația din România. În cei o sută de ani de existență, creația din 1919 a devenit un model de universitate central-europeană. Ea rămâne, de la începuturile ei, până astăzi o comunitate a egalilor. Fundația este reprezentată de armonia și colaborarea dintre magiștri și discipoli, asociată cu excelența și preocuparea pentru calitate și performanță.

De-a lungul acestui secol de existență, prin sălile de curs și de seminarii, prin laboratoare și centre de cercetare, au trecut generații întregi de studenți. Studenții de ieri sunt astăzi oameni de știință, artiști, medici, oameni de afaceri, specialiști în diverse domenii. Toți acești oameni au contribuit la progresul material și spiritual al țării. În acest ceas aniversar, Universitatea își dorește să îi omagieze.

În acest sens, conducerea Universității Babeș-Bolyai organizează, în perioada 3-5 noiembrie 2019, o serie de manifestări. Deschiderea are loc, duminică, 3 noiembrie, de la ora 18.00, în sala Auditorium Maximum, cu un concert aniversar de gală. Acesta este susținut de Young Famous Orchestra, condusă de dirijorul Vlad Agachi, care va interpreta Beethoven, Concertul pentru pian și orchestră, op.37, solist, Paul-Andre Bempechat (Harvard University) și Beethoven – Simfonia a V-a, op.67.

Luni, de la ora  10.00, Aula Magna a UBB va găzdui o sesiune solemnă. La aceasta sunt așteptați oaspeți din țară și străinătate. Vor fi prezenți rectori și prorectori ai universităților clujene, membre ale Uniunii Universităților Clujene, rectori ai universităților membre ale Consorțiului Universitaria, rectori de la universități din țară, rectori, prorectori, decani sau  profesori de la Universități din Ungaria, Polonia, Ucraina, Portugalia, Austria, Germania, Franța, Armenia și Japonia.

La eveniment și-au anunțat prezența academicieni, Înalte Fețe Bisericești, ambasadori si consuli. Alături de  aceștia sunt așteptați șefi ai instituțiilor clujene și oficialități locale. De asemenea, va fi prezentă dna Anca Lemaire, fiica fostului rector UBB, Florian Ștefănescu-Goangă.

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Program româno-american de reformă administrativă, la UBB

Departamentul de Administraţie și Management Public, din cadrul UBB, desfăşoară în perioad…