Acasă Social Educație Când femeile își îndeplinesc potențialul, toată lumea beneficiază. Forţa civică a femeilor

Când femeile își îndeplinesc potențialul, toată lumea beneficiază. Forţa civică a femeilor

6 min citire
Comentariile sunt închise pentru Când femeile își îndeplinesc potențialul, toată lumea beneficiază. Forţa civică a femeilor
3
1,439

Istoria omenirii a arătat că în societatea românească, femeile au fost întodeauna o forţă, deşi limitate de diferite stereotipuri cultivate de-a lungul veacurilor, femeile joacă rolul important în istorie atunci când vorbim despre civism.

Nicăieri în lume femeile nu se bucură de egalitate deplină. Aceasta reprezintă o pierdere de potențial, pentru femei, pentru țările care nu reușesc să-și valorifice talentele și pentru societățile care trăiesc în conflict, în loc de respect reciproc. Aceasta reprezintă, de asemenea, o mare oportunitate. Romania nu trebuie să rămână în urma altor țări, ci să fie printre țările din lume în care s-a redus semnificativ discriminarea pe criterii de gen.

Când femeile își îndeplinesc potențialul, toată lumea beneficiază

Egalitatea de gen înseamnă o politică mai bună, o economie mai vibrantă, o forță de muncă care se bazează pe talentele întregii populații și o societate în largul ei.

Egalitatea este unul dintre drepturile înscrise în Carta Drepturilor Fundamentale ale omului şi constă în starea de a fi egal cu ceilalţi, sub aspectul tratamentului, drepturilor, şanselor şi statusului în societate. Dar egalitatea nu înseamnă însă similaritate, identitate, uniformitate, interschimbabilitate.

Cele mai cunoscute organizaţii nonguvernamentale din România sunt conduse de femei puternice care au ales să îşi dedice timpul pentru ce mai puţini norocoşi dintre noi, cei care au nevoie de tot sprijinul comunităţiilor de oameni cu suflet create de aceşti îngeri păzitori.

Deşi arareori, modelele pozitive sunt promovate, Andreea Paul aduce în prim-plan o carte despre forţa civică a celor o sută de femei care zilnic luptă pentru un pic mai bine pentru România.

Cartea a cărei turneu de lansare a început în mod surprinzător, dar nu întâmplător, la Casa Raţiu din Turda, este dedicată ,,celor care cred că împlinirea şi iubirea pot schimba lumea în bine’’ de coordonatoarea cărții, doamna Andreea Paul.

,,Odată cu apariţia acestui volum în anul omagial 2018, am încheiat o trilogie dedicată româncelor cu care ne mândrim că suntem contemporani.’’

Cartea este rezultatul a câteva luni de muncă, timp în care au fost reunite o sută de povești de viață, toate încununate de success. Practic fiecare din povești a fost scrisă de către însăși eroina poveștii, păstrându-se astfel acuratețea relatării. În paginile cărţii se regăsesc şi poveştiile a trei clujence a căror implicare a schimbat mentalităţi în România, Pamela Roussos Raţiu, Mihaela Rus şi Eleonora Pokola

Pamela Roussos este directoarea executivă a Raţiu Family Charitable Foundation pentru România, Mihaela Rus este CEO al Vitrina Advertising şi preşedintă a Asociaţiei Femeilor de Afaceri ( A.F.A.), Eleonora Pokola, preşedinta Asociaţiei Victorie Împotriva Violenţei Abuzului şi Discriminării ( V.I.V.A.D.)

Dorința de a contribui la schimbarea societății în mod semnificativ le-a determinat, pe fiecare în parte, să se implice și să își aducă aportul lor efectiv la schimbare, prin inițiative legislative, prin acțiuni concrete de ajutor îndreptate spre semenii noștri mai puțin norocoși, aducând, de fiecare dată, un zâmbet cald, alteori lacrimi de recunoștință.

Turneul de promovare al cărții va continua, Ambasadoarele acestei cărți, doamnele Andreea Paul și Daniela Palade Teodorescu vor continua seria de manifestări similare și în alte orașe din țară.

Dorinţa de a face lucruri măreţe le-a făcut pe ca este minunate femei să devină cele mai bune şi mai ales să-şi câştige un loc bine meritat în inimile oamenilor.

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Educație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

De Ziua Culturii Naţionale are loc inaugurarea secţiei de inițiere fanfară Turda a Şcolii de Arte Cluj!

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca organizează cu prilejul Zilei Culturii N…