Acasă Life & style Stil de viață Floarea frumoasă și spinoasă

Floarea frumoasă și spinoasă

5 min citire
Comentariile sunt închise pentru Floarea frumoasă și spinoasă
0
156
floarea spinoasa

Răsărită printre stânci,

Unde nu poți să ajungi,

Era o floare frumoasă,

Splendidă, miraculoasă.

Povestea florii dintre stânci

A fost odată o floare, ce locuia printre stânci, într-o zonă greu accesibilă. Niciun om nu reușise să ajungă la ea, iar ea era foarte tristă. Dar într-o zi s-a întâmplat să fie un cutremur mai mare, astfel încât foarte multe stânci dimprejurul florii s-au prăvălit la vale, ducând astfel și floarea cu ele până la marginea unui drum. Era fericită acum și spera că va fi văzută de mulți trecători și poate cineva o va culege sau poate măcar vor crește alte flori în preajma ei.

Ar fi fost fericită și dacă ar fi fost ruptă de cineva, bucurându-se de bucuria aceluia care o va privi, conștientă fiind că ar fi murit curând. Mulți oameni au trecut pe acel drum, și toți se uitau la floare dar niciunul nu a plăcut-o atât de mult încât să o rupă sau să o smulgă cu tot cu rădăcină. Cu cât trecea timpul, cu atât de mult floarea era mai deprimată.

Întâlnirea cu fata

Într-o zi a trecut pe acolo o fată sensibilă și a exclamat:

– Vai ce floare frumoasă ! N-am mai văzut alta asemănătoare. Trebuie să o iau la mine acasă și să o plantez în grădină. Dar când s-a apropiat de floare și a început să sape pământul pentru a o scoate din rădăcină, a fost înțepată neintenționat de spinii florii. Așa că fata a renunțat.

Spinii păcătoși

Anii treceau, dar nimeni nu dorea această floare, din cauza spinilor. Floarea era conștientă de acest lucru, dar din păcate nu putea scăpa de spini. De fapt spinii o ajutaseră pe plantă, de-a lungul evoluției sale genetice, să fie protejată de inamici. Dacă nu ar fi fost spinii, acest tip de floare ar fi dispărut de mult de pe fața pământului.

Moartea florii

Dar acest lucru nu o putea consola. Și în scurt timp floarea a murit, uscându-se rapid. Dar și după ce se uscase era frumoasă. Petalele florii aveau aceeași culoare ca atunci când fusese vie. În plus spinii nu mai erau, se putreziseră.

După un timp a trecut pe acolo o fată care văzând acea floare frumoasă a luat-o la ea acasă și a pus-o într-o vază la capul patului ei. În fiecare dimineață și de fiecare dată când mergea la culcare, privea acea floare foarte frumoasă, iar acest lucru îi făcuse viața minunată. Floarea însă nu se putea bucura de bucuria fetei. Era moartă, nu mai simțea nimic.

Încarcă mai mult de Nelu-Cristian Țone
Încarcă mai mult în Stil de viață
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Concerte educative în scop caritabil

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” organizează a treia ediție de Concerte educative în sco…