Acasă Cultură Flawless Sin- Expoziţie de pictură semnată de tânăra graficiană Monica Dan, la Galeria Casa Matei

Flawless Sin- Expoziţie de pictură semnată de tânăra graficiană Monica Dan, la Galeria Casa Matei

3 min citire
Comentariile sunt închise pentru Flawless Sin- Expoziţie de pictură semnată de tânăra graficiană Monica Dan, la Galeria Casa Matei
1
305

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca organizează în perioada 16 – 23 aprilie 2019 expoziția cu titlul Flawless Sin semnată de tânăra graficiană Monica Dan, asistent universitar doctor în cadrul programului de studii arte plastice – grafică al UAD Cluj-Napoca. Vernisajul va avea loc marți, 16 aprilie 2019, ora 19, în Galeria Casa Matei.

“Oare ce gust avea păcatul înainte să se fi născut păcatul?”

Monica Dan nu se află la prima expoziție personală în Galeria Casa Matei, lucrările sale care au făcut parte integrantă din cercetarea sa doctorală –  Made in China. Relația dintre imitație, expresie și reprezentare, reflectată în arta plastică contemporană – fiind expuse aici în urmă cu trei ani. Actuala expoziție Flawless Sin dorește să răspundă la întrebarea “Oare ce gust avea păcatul înainte să se fi născut păcatul?”

Lucrările transpun pe hârtie păcatul încă neîntâmplat și pur al cărnii traversată de lumina, genuină, senzuală prin simpla ei existență de materie încărcată de mister, aducătoare de viață și de moarte deopotrivă, al cărnii care se plămădește prin iubire și se prăbușește prin absența ei.

,,De la lumină la umbră, de la cuminte la îndrăzneț, de la puritate vinovată până la păcatul fără de pată”. (Ingrid Beatrice Coman-Prodan)

Lucrările din expoziția Monicăi Dan redau un “zbor diafan și cădere surdă, suavă transparență amestecată cu o tainică opacitate, opusuri care se îmbină armonios până la a recrea însuși simbolul existenței, a feminității și a seducției sofisticate, pecetluită pe hârtie într-un mod subtil prin treceri măiestre dar și chibzuite, bine controlate, de la lumină la umbră, de la cuminte la îndrăzneț, de la puritate vinovată până la păcatul fără de pată”. (Ingrid Beatrice Coman-Prodan)

Expoziția Flawless Sin va fi deschisă publicului până în data de 23 aprilie 2019.

        

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

„Mozaic” – expoziţia membrilor Asociaţiei Artiştilor Plastici Câmpia Turzii, la Galeria „Arte”

Luni, 9 decembrie 2019, ora 17.00, Asociaţia Artiştilor Plastici Câmpia Turzii, organizeaz…