Acasă Politică Administrație Finanțarea proiectului de mare anvergură, STUDIOTOPIA, a fost confirmată de către UE

Finanțarea proiectului de mare anvergură, STUDIOTOPIA, a fost confirmată de către UE

4 min citire
Comentariile sunt închise pentru Finanțarea proiectului de mare anvergură, STUDIOTOPIA, a fost confirmată de către UE
0
287

Șapte țări europene aduc împreună arta și știința sub umbrela proiectului STUDIOTOPIA– Arta întâlnește știința în era Antropocenă

În încercarea de a găsi cele mai potrivite abordări privind provocările globale legate de dezvoltarea durabilă a societății noastre, mai multe organizații europene de artă și știință și-au unit forțele pentru a da naștere unui proiect intitulat STUDIOTOPIA – Arta întâlnește știința în era Antropocenă (Art meets Science in the Anthropocene. Acesta constă în aducerea laolaltă a artiștilor și a oamenilor de știință din șapte țări europene.

Interacțiunea între domeniul artei și a științei a evoluat enorm în ultimele decenii. Numeroase centre de artă, universități, muzee, companii, artiști și oameni de știință din Europa se asociază, gândesc și acționează împreună pentru a ne aduce noi perspective. Totodată, se dorește crearea de soluții alternative la întrebări legate de mediu, poluare, bioștiință, inteligență artificială, astronomie, climatologie etc.

STUDIOTOPIA dorește să ne ofere o călătorie creativă în această direcție, abordând dezvoltarea durabilă prin părerile convergente ale artiștilor și a oamenilor de știință. Coordonat de organizația BOZAR și susținut de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, acesta oferă un program complex de rezidențe concepute pentru o nouă generație de artiști și oameni de știință. STUDIOTOPIA crează spațiul pentru diverse expoziții, activități de cercetare, fiind un proces creativ de activare și implicare a unui public specific, de la tineri la grupuri dezavantajate.

Centrul Cultural Clujean coordonează modulul educațional al proiectului, intitulat „Breaking new grounds” – „Cucerind noi teritorii”

Acesta va desfășura activități de cercetare, va găzdui două reședințe la care participă artiști și oameni de știință care vor lucra la narațiuni culturale, științifice și artistice legate de râul Someșul Mic, va organiza trei laboratoare educaționale pop-up, trei evenimente publice și două expoziții.

Studiotopia este un proiect care se întinde pe o perioadă de 36 de luni (2.09.2019-31.08.2022) și este realizat în parteneriat cu alți șapte parteneri internaționali: BOZAR (BE – partener principal), GLUON (BE), Ars Electronica (AT), Laznia Centre of Modern Art (PL), Onassis Cultural Centre (Gr), Vrije Universiteit Amsterdam (NL) și Laboral (SP).

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Administrație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Invitație la aprinderea flăcării culturii

Ministerul Culturii vă invită miercuri, 15 ianuarie,  începând cu ora 18.00, să luați part…