Acasă Cultură Fii parte din Orchestra de suflători a Municipiului Turda!

Fii parte din Orchestra de suflători a Municipiului Turda!

4 min citire
Comentariile sunt închise pentru Fii parte din Orchestra de suflători a Municipiului Turda!
0
415

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca intenţionează să reînvie mişcarea de fanfară din Turda prin Orchestra de suflători. Aceasta se va face în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Turda.

Ea este o activitate cu o îndelungată tradiţie în municipiu. Prin urmare, se impune acum înființarea Secţiei Iniţiere Fanfară din Turda, a Şcolii de Arte Cluj. Acesta este un curs de dobândire a abilităţilor necesare în acest domeniu. În formarea celor ce vor să facă parte din Orchestra de suflători se vor angrena cadre didactice şi experţi ai instituţiei clujene şi reprezentanţi ai Casei de Cultură Turda.

„Scoala de Arte Cluj, fiind o instituţie de rang judeţean, dezvoltă activităţi de educaţie permanentă în localităţile unde există interes într-un domeniu cultural specific. Ca urmare la Turda, în această lună, alături de Casa de Cultură din municipiu, intenţionăm să deschidem un curs de iniţiere fanfară, pentru toţi cei ce intenţionează a se manifesta în această formă artistică, la care pot participa atât persoane care cunosc instrumentele muzicale specifice, cât şi începători. Totul, în speranţa  că la finele ciclului de trei ani a acestui curs, după care vor obţine şi diplome de absolvire, vom avea şi la Turda persoane care vor putea cânta în cadrul unei fanfare, pentru a reînvia această veche tradiţie locală”, ne-a declarat dl. Marius Moldovan, directorul adjunct al Şcolii de Arte Cluj.

La rândul său, d-na Ana Sevan, directorul Casei de Cultură Turda a reiterat invitaţia Şcolii de Arte Cluj. Ne-a mărtursit următoarele: „Noi am avut, în urma primei preselecţii, câţiva înscrişi dar o a doua sesiune de înscrieri va avea loc marţi, 12 noiembrie 2019, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură din Turda, aşa că îi aşteptăm cu drag pe toţi iubitorii muzicii de fanfară, dotaţi cu aptitudini muzicale şi care au vârsta minimă de 15 ani, dornici să acceadă în acest minunat domeniu!”

Prin urmare, persoanele peste 15 ani și cu aptitudini muzicale sunt așteptate. Dacă vrei să te alături Orchestrei de Suflători ai Municipiului Turda, contactează Casa de Cultură la:

Tel.:0264. 311 980; 0747 634 129

Facebook: https://www.facebook.com/Casa-de-Cultura-Turda-344423679079104/

Locație: Casa de Cultură Turda, str. Avram Iancu nr. 12

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Program româno-american de reformă administrativă, la UBB

Departamentul de Administraţie și Management Public, din cadrul UBB, desfăşoară în perioad…