În acest weekend s-a desfășurat la Cluj-Napoca festivalul concurs Johann Sebastian Bach ce a ajuns la ediția XXIII. Acesta a debutat vineri, 23 martie, la Şcoala Gimnazială de Muzică “Augustin Bena”  prin deschiderea festivă a festivalului cu un recital al laureaţilor marelui premiu din ediţia precedentă. Cei doi au fost Vlad Câmpean, clasa a IX-a, violoncel și Raluca Țurcanu, clasa a XI-a, vioară, ambii de la Colegiul de Muzică “Sigismund Toduță” Cluj-Napoca.

Sâmbătă a avut loc desfășurarea propriu-zisă a festivalului în trei locații diferite: la Şcoala Gimnazială de Muzică “Augustin Bena”, la Colegiul de Muzică “Sigismund Toduțăși de asemenea la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. Aici au evoluat peste 400 de elevi înscriși în concurs, iar juriul a selectat 11 dintre ei pentru a fi prezenți în concertul de gală de a doua zi.

Concertul de gală și festivitatea de premiere au avut loc duminică, în ultima zi a festivalului, la Casa Radio. Cei unsprezece interpreți au fost Veliman Lea Mihaela clasa a II-a pian, Bidenici Claudiu Ștefan clasa a IV-a clarinet, Morar Matei clasa a II-a vioară, Oltean Maria clasa a III-a pian, Muste Luca Thomas clasa a VII-a violă, Rusu Alexia Ana clasa a V-a pian, Petrilă Cora clasa a X-a vioară, Grecu Alexandru clasa aX-a chitară,  Kiss Jolan clasa a X-a flaut, Borz Andra clasa a XI-a pian și Mihalca Antonia clasa a XII-a vioară.

Marele premiu a fost câștigat la categoria clasele I-IV de  Morar Matei clasa a II-a vioară de la Şcoala Gimnazială de Muzică “Augustin Bena”, la categoria clasele V-VIII a câștigat Muste Luca Thomas clasa a VII-a violă de la Liceul Vocațional de Artă Târgu Mureș, iar la categoria clasele IX-XII premiul a fost dobândit de Borz Andra clasa a XI-a pian.

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Program româno-american de reformă administrativă, la UBB

Departamentul de Administraţie și Management Public, din cadrul UBB, desfăşoară în perioad…