Fata fricoasă

5 min citire
Comentariile sunt închise pentru Fata fricoasă
1
169
fata fricoasa

Există o mare diferenţă între curajul adevărat şi o continuă mulţumire în viaţă.

Era odată o fată ce se plimba pe țărmul mării fiind foarte tristă și îngândurată. Era deprimată din cauză că nu avea un iubit. În fiecare dimineață ieșea pe țărmul mării și se plimba.

Moșneagul

Într-o zi s-a întâlnit cu un om foarte bătrân ce părea de pe altă lume. S-a apropiat de ea și i-a zis: Dacă vrei să-ți întâlnești perechea potrivită, înoată mâine dimineață până la semnul acela din apă, și apoi vino înapoi. După aceea moșul a plecat.

Dar acel semn era destul de departe de țărm, cam la 15m. Fata a început să exerseze cu înotul încă din acea zi în care l-a întâlnit pe moșneag, conștientă fiind că 30m de înot continuu, totuși e prea mult pentru ea. A vrut să se antreneze bine. Dar din păcate nu reușea să înoate decât 5m continuu și apoi era nevoită să se întoarcă la mal. După scurt timp, fata s-a descurajat și și-a pierdut încrederea în ce a zis moșul.

Tânărul chipeș

A doua zi, dimineața, a ieșit pe plajă ca de obicei. Tot plimbându-se. a văzut la un moment dat o barcă, iar în barcă era un tânăr foarte chipeș. Tânărul a strigat-o pe fată și a rugat-o să vină la el, înot. Fata a rămas uimită de asemenea cerere mai ales că nu îl cunoștea. În plus nici nu putea să înoate până acolo. Erau circa 30m.

Deși îi plăcea foarte mult de el, a renunțat și a plecat mai departe scufundându-se în depresia ce îi devenise prietena cea mai bună, prietena cea mai devotată care nu o părasea niciodată. După un timp de așteptare, tânărul a plecat cu barca și nu s-a mai întors niciodată.

Inima de piatră

La câteva zile de la întâmplare, fata iar s-a întâlnit cu acel moșneag care a întrebat-o de ce încă e tristă, pentru că nu ar mai trebui. Iar ea a dat același răspuns pe care îl dădea mereu, și anume că nu și-a aflat vreun iubit. Moșneagul i-a spus apoi că acel tânăr din barcă a fost trimis de D-zeu pentru ea. Fata nu l-a crezut pe moșneag, și și-a continuat drumul ei bătătorit. A ajuns acasă, și-a pus în farfurie o porție zdravănă de carne de porc înăbușită la cuptor, a băut o bardoacă de vin roșu și s-a culcat. Tristă, tristă, dar parcă mâncarea era mai bună decât fericirea.

De și-ar fi învins teama față de apă, ar fi dus o viață fericită acum, alături de unul din sufletele ei pereche.

Încarcă mai mult de Nelu-Cristian Țone
Încarcă mai mult în Stil de viață
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Concerte educative în scop caritabil

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” organizează a treia ediție de Concerte educative în sco…