Centrul de Zi pentru prevenirea abandonului copiilor este singurul centru de zi din judeţul Cluj care oferă servicii gratuite de îngrijire, educative, recreative, de socializare și medicale pentru copiii între 0-3 ani ai mamelor aflate în dificultate.

Acești copii nu ar avea nicio șansă în altă instituție educativă, mamele lor neavând la momentul solicitării de servicii niciun loc de muncă, locuință, resurse materiale, medic de familie, acte de identitate, neputând îndeplini condițiile de admitere într-o creșă. La acestea se adaugă igiena deficitară, neglijarea sănătății și educației copilului.

Pentru toate acestea, Centrul de Zi oferă, pentru un număr de maxim 10 copii simultan, servicii care acoperă în primul rând nevoile de strictă necesitate în viața copilului: îmbăiere, hrană, confort ambiental, îmbrăcăminte, scutece, medicamente, dar și stimulare individuală sau de grup prin implicarea în activități ludice și educative.

Centrul de Zi primește copii din primele trei luni de viață, ceea ce nicio altă instituție nu o face

Nu doar copiii, ci și mamele lor necesită sprijin de specialitate atunci când se află în situații de criză.

Este nevoie:

  • să-și poată consolida abilitățile și cunoștințele privind îngrijirea și educarea copiilor
  • să poată beneficia de consiliere pentru depășirea unor situații de dificultate (conflicte familiale, pierderea locului de muncă, divorț, pierderea locuinței etc.), care pun în pericol dezvoltarea copiilor sau generează riscuri de separare a copiilor de mediul lor familial
  • să poată fi asistate în demersurile de obținere a unor documente și/sau sprijin în obținerea unor facilități și drepturi legale
  • să se implice activ în analiza problemelor existente și a soluţionării acestora (își dezvoltă abilități necesare integrării pe piaţa muncii, adoptă o atitudine pro-activă faţă de intrarea pe piaţa muncii, demonstrând interes faţă de explorarea alternativelor).

În acest context Centrul de Servicii Sociale „Acoperământul Maicii Domnului” și-a dezvoltat activitatea cu Centrul de Consiliere și Sprijin pentru părinți și copii, prin care se încurajează formarea, menținerea și întărirea legărurilor familiale, precum și sprijinirea mamei în asumarea responsabilităților parentale.


Centrul sprijină mama în mod individualizat și personalizat

Centrul sprijină mama în mod individualizat și personalizat, în demersul de asumare a rolului matern, astfel încât ea să-i poată asigura copilului o dezvoltare corespunzătoare nevoilor lui afective, sociale, educaționale și medicale. Pentru copiii cu vârste între 3-6 ani se facilitează accesul la sistemul educațional (creșe și grădinițe) prin plata taxelor, suplimentarea aportului de hrană (prin oferirea de pachete cu produse alimentare de bază), asigurarea unui necesar minim de produse de igienă personală, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, jucării,  rechizite  etc.

În Centrul de Consiliere și Sprijin se continuă și dezvoltarea personală a copiilor prin activitățile de stimulare individuală și de grup, prin care dezvoltă abilități de relaționare pozitivă cu ceilalți copii sau adulți, sunt încurajați să dezvolte deprinderi de viață independente, iar atunci când situația o impune, ei pot beneficia de servicii de consiliere psihologică (ajustarea unor comportamente indezirabile, care pot apărea pe fondul unor tulburări de comportament sau carențe afective).

Cum poți să te implici?

»  Oferă un pachet alimentar sau cu produse de igienă! Ne vei ajuta să oferim o viață mai bună copiilor.

»  Donează lunar în contul Căsuței! Contribuția ta lunară poate face diferența pe termen lung.

» Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit și susține hrana și îngrijirea zilnică a copiilor în Centrul de Zi.

» Dacă ești companie din România, redirecționează 20%  din  impozitul pe care îl plătești către stat.


Dacă ție îți pasă, atunci lucrurile vor deveni mai bune!
Alătură-te cauzei  noastre!

CONTACT:

Centrul de Servicii Sociale “Acoperământul Maicii Domnului”

Str. Ovidiu, Nr. 27, Cluj-Napoca

Tel./Fax.: 0264.45.44.64

www.cssamd.org

Facebook: Centrul de Servicii Sociale “Acoperământul Maicii Domnului” Email: contact@cssamd.org

Cont: RO79 RNCB 0106 0016 6873 0006

Deschis la BCR Cluj

Mihaela Stânceanu, asistent social și coordonator Centru

Tel: 0748.226.312

Laura Pașca, psiholog

Tel: 0728.308.916

ÎMPREUNĂ FACEM BINELE SĂ SE VADĂ ŞI SĂ SE AUDĂ!

Încarcă mai mult de Pavel Lazăr
Încarcă mai mult în Campania faptelor bune
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Asociația Viață Copiilor demarează campania „Împreună oferim viață copiiilor”

Asociația „Viață Copiilor” derulează în această perioadă la Cluj-Napoca o campanie de strâ…