Acasă Cultură Evenimente la Casa Raţiu

Evenimente la Casa Raţiu

4 min citire
0
1
202

Aniversarea nașterii ilustrului ziarist și om politic Ion Raţiu este marcată, și în acest an, printr-o serie de evenimente reunite sub titlul ,,Raţiu Friends and Family 2018”

Seria manifestărilor a început în data de 8 Iunie, cu lansarea volumului al doilea Ion Raţiu – Jurnal, carte apărută la editura Polirom, precum a cărții domnului Stejărel Olaru – Agentul nostru Victor.

Sursa Foto: Casa Rațiu

Decernarea Premiului Ion Rațiu pentru Jurnalism domnului Paul Radu pentru RISE Project.În aceeași zi o dezbatere pe tema ,,Meserii vechi, forme noi”, la care au participati designeri, care au discutat despre antreprenoriatul în artele creative, la Bastionul Croitorilor Cluj-Napoca.

A fost decernat Premiul Elisabeth Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mintală Doamnelor Prof. Cătălina Tudose și dr. Bogdana Tudorache.

Un alt moment important din seria manifestărilor a fost și înmânarea viorii Gagliano muzicianului Vlad Maistorovici, recital Vlad Maistorovici și Diana Ionescu (pian)

Sâmbătă 9 Iunie, Hotelul Double Tree by Hilton, sala Ball Room, a găzduit o serie de trei dezbateri pe teme de actualitate. „Migranți și Refugiați – Propagandă, Fapte, Reprezentări”, „Revendicarea Civilității în Spațiul Public”, „Război și Pace în Vremuri Cibernetice”.

În Municipiul Turda, orașul natal al lui  Ion Rațiu, vor avea loc mâine 10 Iunie 2018 o serie de evenimente, din care spicuim câteva momente importante, astfel:

9.00- 11.30: Casa Memorială Ion Rațiu: Human Flow, Ai WeiWei, Laureat al Premiului Ion Rațiu pentru Democrație 2017, ziua va debuta cu o proiecție de film

11.30 -12.00:Centrul Pentru Democrație Ion Rațiu: Forța Civică a Femeilor, prezentare de carte

12.00 – 12.30 la Biserica Greco -Catolică: Se va desfășura Serviciu Comemorativ Ion & Elisabeth Rațiu

La invitația Doamnei Daniela Palade – Theodorescu, redacția noastră va fi prezentă la lansarea cărții Forța civică a femeilor, apărută recent la editura Polirom.

Vor fi prezente la acest eveniment Doamna Andreea Paul, autoarea cărții, Doamna Daniela Palade – Theodorescu, în calitate de co-autor, Doamnele Pamela Rațiu și Eleonora Pokola, patru dintre cele o sută de femei a căror poveste de succes este redată în carte.

Cartea, impresionantă prin volumul uriaș de muncă presupus, și adresez felicitările noastre, se constituie într-un exemplu pentru orice femeie care trăiește încă în acel exil interior al problemelor existențiale și nu crede că poate deveni, prin atitudine și perseverență, oricând o nouă poveste de succes. Era necesară o astfel de carte, sunt necesare modele viabile, de urmat! Mult succes!

 

Încarcă mai mult de FLOREA Lucian - Călin
Încarcă mai mult în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Verificați de asemenea

Dicționar rescris arte brute, singulare. Laurențiu Dimișcă

Incursiune în universul artelor brute și OUTSIDER Art by Laurențiu Dimișcă Laurențiu Dimiș…