Acasă Cultură Evenimente la Casa Raţiu

Evenimente la Casa Raţiu

4 min citire
Comentariile sunt închise pentru Evenimente la Casa Raţiu
1
697

Aniversarea nașterii ilustrului ziarist și om politic Ion Raţiu este marcată, și în acest an, printr-o serie de evenimente reunite sub titlul ,,Raţiu Friends and Family 2018”

Seria manifestărilor a început în data de 8 Iunie, cu lansarea volumului al doilea Ion Raţiu – Jurnal, carte apărută la editura Polirom, precum a cărții domnului Stejărel Olaru – Agentul nostru Victor.

Sursa Foto: Casa Rațiu

Decernarea Premiului Ion Rațiu pentru Jurnalism domnului Paul Radu pentru RISE Project.În aceeași zi o dezbatere pe tema ,,Meserii vechi, forme noi”, la care au participati designeri, care au discutat despre antreprenoriatul în artele creative, la Bastionul Croitorilor Cluj-Napoca.

A fost decernat Premiul Elisabeth Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mintală Doamnelor Prof. Cătălina Tudose și dr. Bogdana Tudorache.

Un alt moment important din seria manifestărilor a fost și înmânarea viorii Gagliano muzicianului Vlad Maistorovici, recital Vlad Maistorovici și Diana Ionescu (pian)

Sâmbătă 9 Iunie, Hotelul Double Tree by Hilton, sala Ball Room, a găzduit o serie de trei dezbateri pe teme de actualitate. „Migranți și Refugiați – Propagandă, Fapte, Reprezentări”, „Revendicarea Civilității în Spațiul Public”, „Război și Pace în Vremuri Cibernetice”.

În Municipiul Turda, orașul natal al lui  Ion Rațiu, vor avea loc mâine 10 Iunie 2018 o serie de evenimente, din care spicuim câteva momente importante, astfel:

9.00- 11.30: Casa Memorială Ion Rațiu: Human Flow, Ai WeiWei, Laureat al Premiului Ion Rațiu pentru Democrație 2017, ziua va debuta cu o proiecție de film

11.30 -12.00:Centrul Pentru Democrație Ion Rațiu: Forța Civică a Femeilor, prezentare de carte

12.00 – 12.30 la Biserica Greco -Catolică: Se va desfășura Serviciu Comemorativ Ion & Elisabeth Rațiu

La invitația Doamnei Daniela Palade – Theodorescu, redacția noastră va fi prezentă la lansarea cărții Forța civică a femeilor, apărută recent la editura Polirom.

Vor fi prezente la acest eveniment Doamna Andreea Paul, autoarea cărții, Doamna Daniela Palade – Theodorescu, în calitate de co-autor, Doamnele Pamela Rațiu și Eleonora Pokola, patru dintre cele o sută de femei a căror poveste de succes este redată în carte.

Cartea, impresionantă prin volumul uriaș de muncă presupus, și adresez felicitările noastre, se constituie într-un exemplu pentru orice femeie care trăiește încă în acel exil interior al problemelor existențiale și nu crede că poate deveni, prin atitudine și perseverență, oricând o nouă poveste de succes. Era necesară o astfel de carte, sunt necesare modele viabile, de urmat! Mult succes!

 

Încarcă mai mult de Lucian - Călin FLOREA
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Program româno-american de reformă administrativă, la UBB

Departamentul de Administraţie și Management Public, din cadrul UBB, desfăşoară în perioad…