Galeria “Casa Artelor” din Cluj, a găzduit, miercuri 28 Februarie, vernisajul expoziției – performance “Arhitecturi suprapuse”, expoziție prilejuită de prezența în România a artistei Angela Tomaselli.

De notat faptul că artista a mai expus la Cluj, în anul 2004, fiind la acea dată prezentă cu expoziția “Amintiri suprapuse”, găzduită de Muzeul de Artă clujean, revenind în anul 2013 cu o nouă expoziție, “Fabule”, prilej cu care a expus la galeria clujeană Artexpert Gallery.

Artista reușește să ne surprindă de fiecare dată prin originalitatea conceptului, această expoziție fiind o surpriză plăcută pentru publicul avizat și nu numai.

Debutul manifestării a surprins prin originalitate, lucrările au căpătat fluiditate, s-au desprins parcă de pe simeze, să se dinamizeze prin transpunerea lor pe creații vestimentare unice. Artista a pictat veșminte, iar acestea au defilat prin fața publicului, în deplină armonie cu lucrările expuse. O continuare armonioasă a lor. O idee îndrăzneață, pentru privitor un spectacol de arhitectură și culoare.

Atmosfera caldă, primitoare, a fost susținută de duetul Bluesette – Raluca și Alex Tomaselli, o muzică plăcută, adecvată momentului, o muzică cu accente intrigante pe alocuri, voci vibrante. Muzica napoletană, unică în esența ei.

Cuvântul artistei a fost primit cu căldură, clujenii știu să își primească bine oaspeții de seamă.

Despre valoarea lucrărilor, despre ideea de continuitate, trecutul invocat care dă viabilitate, a vorbit criticul și istoricul de artă Negoiţă Lăptoiu.

Artista Angela Tomaselli rămâne să încânte publicul iubitor pentru încă căteva zile, va expune la Casa Universitarilor iar mai apoi la Centrul de Cultură Urbană – Casino, pe 10 Martie a.c., ora 17, unde vă invităm să participați și să vă bucurați alături artistă și lucrările sale.

 

 

 

 

 

Încarcă mai mult de Lucian - Călin FLOREA
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Program româno-american de reformă administrativă, la UBB

Departamentul de Administraţie și Management Public, din cadrul UBB, desfăşoară în perioad…