Acasă Social Sănătate Două noi aparate medicale de ultimă generație, puse în funcțiune la Spitalul de Recuperare Cluj Napoca

Două noi aparate medicale de ultimă generație, puse în funcțiune la Spitalul de Recuperare Cluj Napoca

1 min citire
Comentariile sunt închise pentru Două noi aparate medicale de ultimă generație, puse în funcțiune la Spitalul de Recuperare Cluj Napoca
0
312

Consiliul Județean Cluj a achiziționat două noi echipamente medicale ultraperformante pentru Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Cele două noi aparate sunt un aparat de anestezie și un ecograf portabil pentru musculoscheletal. Consiliul Județean a alocat din bugetul propriu aproximativ 245.000 de lei. De aceste aparate vor beneficia cei aproximativ 11.000 de pacienți internați anual în Spitalul de Recuperare Cluj Napoca.

Aparatul de anestezie asigură desfășurarea în condiții de maximă siguranță a intervențiilor chirurgicale și a procedurilor de anestezie-terapie intensivă pentru specialitățile ortopedie și traumatologie, ortopedie pediatrică, chirurgie plastică și microchirurgie reparatorie, precum și chirurgie oncologică. Ecograful portabil pentru musculoscheletal este strict necesar în investigarea pacienților aparținând specialităților reumatologie și balneologie. El permite o diagnosticare precisă, cu ajustarea palierului terapeutic.

Noile dotări fac parte dintr-un amplu program de investiții în sistemul medical clujean. Investițiile vor continua să fie susținute de Consiliul Județean și în anul 2020.

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Sănătate
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Trei noi echipamente medicale achiziționate pentru Institutul de Urologie

Consiliul Județean Cluj a achiziționat trei noi echipamente medicale ultraperformante pent…