Acasă Life & style Jurnal de călătorie Destinații superbe de vacanță la început de toamnă

Destinații superbe de vacanță la început de toamnă

7 min citire
Comentariile sunt închise pentru Destinații superbe de vacanță la început de toamnă
0
1,145

Fie că mai ai un pic de concediu pe sfârșit de vară sau că poți evada pentru un weekend din nebunia orașului, noi îți propunem o listă cu câteva destinații absolut minunate pentru început de toamnă.

Toamna e anotimpul schimbărilor, al culorilor și al recoltelor bogate și în orice cultură, de-a lungul istoriei, majoritatea tradițiilor au sărbătorit această perioadă. Multe s-au păstrat până în ziua de astăzi, iar în Europa avem numeroase oportunități de a ne bucura de ele.

Festivalul Vinului din Budapesta

Budapesta este o destinație superbă de vacanță, cu atât mai mult cu cât, în inima ei are loc Festivalul Vinului. Venind din toate regiunile țării, numeroși producători de vin vă vor pune la dispoziție băuturi cu o adevărată explozie de gusturi și parfumuri. Alături de bogata prezentare a bucătăriei tradiționale, vor avea loc în perioada 5-8 septembrie numeroase concerte și programe culturale.

Barcelona

Barcelona este, de asemenea, gazda unui important festival autumnal. În fiecare an, în jurul datei de 24 septembrie are loc La Mercè, un festival dedicat Fecioarei Maria, La Mare de Déu de la Mercè, sfânta patroană a Barcelonei. Festivalul colorat, plin de lumini și muzică durează cinci zile. În timpul petrecerilor au loc câteva tradiții care nu trebuie ratate, precum parada dracilor, când localnicii se costumează și ies pe stradă cu artificii în mână sau faimoasele Correfoc, un adevărat spectacol de artificii specific sărbătorilor catalane. Și desigur, fiind în Barcelona, nu aveți cum să ratați spectaculoasa arhitectură a orașului influențată, în mare parte, de Gaudi.

Oktoberfest

De la mijlocul lui septembrie până în octombrie, în München are loc vestitul Oktoberfest. Sărbătoarea își are originile încă din 1810, când un subofițer a sugerat organizarea unei curse de cai cu ocazia festivităților legate de căsătoria prințului moștenitor Ludovic I al Bavariei cu prințesa Therese von Hildburghausen. În ziua de azi, atât localnicii, cât și turiștii se bucură de muzică folk, de frumusețea costumelor tradițional bavareze, de felurile de mâncare specifice, de târgurile și de caruselele care se găsesc în frumosul oraș Bavarez și, desigur, de bere. Dacă tot vă găsiți în München, nu ratați istoria frumoasă a orașului și faceți loc în program unor vizite la muzee și galerii de artă. Nu sunt de ratat și nici nu veți regreta.

Culorile toamnei

Pentru cei ce abia așteaptă muzica frunzelor ce colorează această deosebită perioadă în sute de nuanțe de ruginiu, cele mai frumoase regiuni sunt Slovenia, Croația, Elveția, Cehia, Polonia, Austria și, evident, România.

Ultimele raze de soare de vară

Dacă nu simțiți că v-ați bucurat suficient de soare vara aceasta, nu fiți dezamăgiți! Multe țări rămân până la începutul lui octombrie sub sărutul soarelui cald de vară. Iar dacă vă simțiți deja nostalgici pentru verdele frumos al verii, puteți oricând alege să petreceți un weekend în Grecia, Portugalia, Italia sau în sudul Franței pentru a opri măcar un pic timpul în trecerea sa inevitabilă.

Acasă sau în afară, toamna este perioada care ne pune pe toți în mișcare, dar ne și face să ne gândim la viață și la frumusețea pe care o are puterea de a renunța la ceea ce ne mai servește cu bucurie și cu încrederea că totul va fi bine și că ceea ce este al nostru se va întoarce, negreșit, la noi. Oriunde te-ai găsi în perioada aceasta, noi îți dorim zile senine și pline de distracție!

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Jurnal de călătorie
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Jurnal de vacanță: ce vizităm vara asta

Sezonul vacanțelor este încă aici, iar dacă nu v-ați luat concediu, este momentul ideal să…