Într-o lume agitată și supusă unor transformări rapide, în care mulți dintre noi suntem preocupați să strângem cât mai multă avere și să ne dedicăm mai mult părții financiare, ar putea să ne preocupe și faptele bune?

Ar putea să ne preocupe mai mult și ceea ce simt, cred, ceea ce gândesc și au nevoie cei din jur?

Ar trebui să fim mai empatici, și să dăruim puțin din ceea ce avem?

Banii pot cumpăra o casă, dar nu un cămin. Pot cumpăra un pat, dar nu somnul. Pot cumpăra un ceas, dar nu timpul. Pot cumpăra o poziţie, dar nu respectul. Pot cumpăra sexul, dar nu dragostea! (citat chinezesc)

Banii nu pot cumpăra sufletul, cel puțin nu un suflet curat, dar nici timpul de care nu mai dispune un om grav bolnav sau afecțiunea de care un copil lăsat într-o casă de copii este privat și are atât de multă nevoie.  

Putem oferi dintre cele mai diverse: bani pentru cauzele nobile, suport pentru a salva o viață, putem da din timpul nostru cuiva sau putem oferi un zâmbet. Noi alegem ceea ce oferim!

Există atât de multe persoane în suferință, care au nevoie de ajutor și nu e deloc greu să-i găsim, e suficient să ne înscriem într-un ONG care se ocupă cu acte caritabile, și să batem la ușa spitalelor, a caselor de copii sau la azilurilor de bătrâni.

E atât de multă nevoie ca tot mai multă lume să facă asemenea gesturi, care pentru unii deși par aparent neînsemnate, pentru mulți alții pot însemna totul. 

Îndemn la fapte bune!

Dragi cititori,

Ziarul Exponentul derulează o campanie de suflet. Este o campanie înnobilată de gând bun și apreciere pentru organizațiile clujene de voluntariat: Campania Faptelor bune.

Am pornit de la ideea că o faptă bună, oricât de mică, generează la rândul ei alte fapte bune și în final, depinde doar de noi, comunitatea, pentru a dezvolta în mod conștient bunătatea pierdută în forfota zilei de azi.

Și pe cine putem ajuta?

Organizațiile care ajută, susțin, în mod voluntar, societatea. Mai exact, organizațiile care promovează voluntariatul sunt puntea de legătură între cei care au nevoie de ajutor și cei care sunt dispuși să ofere.

Am pornit campania de la un îndemn pe care, prima dată ni l-am dat nouă, echipei: îndemnul de a face bine printr-o faptă. Fie că alegem să donăm o sumă de bani, fie că devenim noi voluntarii societății, tot faptă bună se numește. Chiar și atunci când noi suntem neputincioși și nu ne putem implica, dar alegem să promovăm acest îndemn, tot o faptă bună este!

Și de aceea, ție cititorule, echipa Exponentul îți povestește despre nobilele scopuri ale diferitelor ONG-uri clujene care ajută societatea!

Vezi aici cum poți să te implici:https://exponentul.ro/category/fa-o-fapta/

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Campania faptelor bune
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Asociația Viață Copiilor demarează campania „Împreună oferim viață copiiilor”

Asociația „Viață Copiilor” derulează în această perioadă la Cluj-Napoca o campanie de strâ…