Acasă Life & style Jurnal de călătorie Ardelenii au un obiectiv turistic în plus, cu care să se mândrească-Delta Transilvaniei

Ardelenii au un obiectiv turistic în plus, cu care să se mândrească-Delta Transilvaniei

2 min citire
Comentariile sunt închise pentru Ardelenii au un obiectiv turistic în plus, cu care să se mândrească-Delta Transilvaniei
3
1,750

Ardelenii au un obiectiv turistic în plus  cu care să se mândrească-Delta Transilvaniei

Pe lângă numeroasele obiective turistice, festivale internaționale, evenimente locale, Clujul are şi locuri deosebite de vizitat, unde turiştii pot admira peisaje unice în Europa.

Aflată la circa 60 de km de orașul Cluj, rezervația naturală Stufărișurile de la Sic cuprinde cel mai adânc lac din Transilvania, Lacul Știucilor și singurul pe care se formează plaur, tot aici se află şi cea mai mare colonie stârci cenușii și  stârci de noapte, specii de păsări rare, cum ar fi  buhaiul de baltă  și 42 de specii de plante, formând astfel un mozaic de ecosisteme cu o biodiversitate desăvârșită.

Sursa: http://www.szek-sic.ro/

Delta de la Sic este renumită și pentru faptul că mai multe zone nu au cunoscut civilizația umană și de asemenea reprezintă o locație potrivită pentru cei pasionați de fotografie.

Delta Transilvaniei se întinde pe 550 ha, fiind a doua cea mai mare ca suprafață, după Delta Dunării și a fost declarată arie naturală protejată din anul 2000.

 

 

AUTOR: POP DENISA

Nu-i aşa că v-am convins? Sperăm să o să găsiţi interesantă! Vacanţă plăcută!

Vă aşteptăm şi pe pagina noastră de Facebook Exponentul.ro !

 

 

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Jurnal de călătorie
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Destinații superbe de vacanță la început de toamnă

Fie că mai ai un pic de concediu pe sfârșit de vară sau că poți evada pentru un weekend di…