Acasă Politică Administrație Delegație din Republica Moldova în vizită la Consiliul Județean Cluj

Delegație din Republica Moldova în vizită la Consiliul Județean Cluj

4 min citire
Comentariile sunt închise pentru Delegație din Republica Moldova în vizită la Consiliul Județean Cluj
3
260

Vicepreședintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István, a primit vizita unei delegații administrative și educaționale din raionul Florești, Republica Moldova, condusă de domnul Vladimir Gutium, vicepreședintele raionului.

Întâlnirea derulată la sediul forului administrativ județean a avut drept scop cunoașterea reciprocă, dezvoltarea relaţiilor de cooperare bilaterală, impulsionarea schimburilor comerciale dintre cele două părţi, precum și identificarea unor domenii de interes în care se pot dezvolta proiecte avantajoase.

În cadrul discuțiilor purtate cu delegația din Republica Moldova, domnul vicepreședinte Vákár István le-a prezentat oaspeților moldoveni potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj, instituțiile care funcționează în subordinea Consiliului Județean, precum și numeroasele posibilități de recreere și petrecere a timpului liber. Nu în ultimul rând, membrilor delegației li s-a făcut o prezentare succintă atât a municipiului, cât și a județului Cluj.

Totodată, din dorința de a evidenția oportunitățile pe care județul Cluj le poate oferi în special pentru tineri, o atenție aparte a fost acordată componentei educaţionale, Clujul găzduind cel de-al doilea centru universitar al ţării, cu nu mai puţin de 12 universităţi de stat şi private în care îşi desăvârşesc studiile peste 100.000 de studenţi. În acest context, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István, i-a asigurat pe tinerii moldoveni de întregul sprijin al Consiliului Județean și deplina deschidere pentru materializarea inițiativelor formulate.  

La rândul lor, oaspeţii moldoveni şi-au exprimat dorinţa ca autorităţile clujene şi cele din raionul Florești să deruleze proiecte comune, fiind subliniată necesitatea aprofundării relaţiilor de cooperare dintre România şi Republica Moldova, cu accent pe dezvoltarea relaţiilor culturale, de tineret dar şi a celor economice.

Aflați pentru prima oară în Cluj-Napoca și dorind să vadă cât mai mult din tot ceea ce Clujul are mai bun și mai frumos de oferit, membrii delegației moldovene au beneficiat de un tur ghidat în municipiu, au vizitat stadionul Cluj Arena, Cheile Turzii și Salina Turda, precum și zona de munte a județului.

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Administrație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Invitație la aprinderea flăcării culturii

Ministerul Culturii vă invită miercuri, 15 ianuarie,  începând cu ora 18.00, să luați part…