Acasă Business Cum să treci cu bine de un interviu

Cum să treci cu bine de un interviu

5 min citire
Comentariile sunt închise pentru Cum să treci cu bine de un interviu
2
371

„Orice poveste, oricât de mică, poate fi o poveste de succes”, ne spunea Ildi Bartha la începutul evenimentului „Cum să treci cu bine de un interviu?”, organizat în data de 22 mai, de către echipa Incubator Cluj.

Acest eveniment s-a desfăşurat la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, iar cei prezenţi au avut ocazia, timp de două ore, să primească diverse sfaturi pentru a se asigura că se prezintă cu succes la un interviu de angajare.

Printre cele mai importante lucruri trecute discutate în cadrul workshop-ului, s-au regăsit:

  • Unde aplicăm pentru un job? (pe site-uri de recrutare, la firmele care se ocupă de HR, trimitem e-mail direct)
  • Cum elaborăm un CV?
  • Cum ne pregătim pentru interviu?
  • Ce ţinută putem aborda?
  • Ce putem şi ce nu putem face/spune în faţa unui angajator?
  • Cum negociem salariul?
  • Cum răspundem la întrebările capcană?

Relaxate, profesioniste şi gata de a răspunde la întrebări, Ildi Bartha Constantinescu şi  Cristina Tiperciuc, au împărtăşit celor prezenţi din experienţa lor profesională şi au răspuns tuturor întrebărilor venite din public.

„Ei au nevoie să se îndrăgostească de povestea noastră”, a fost unul dintre mesajele cu care Ildi şi Cristina au sfătuit participanţii să se prezinte la interviu și să își prezinte povestea pentru a avea certitudinea că vor trece cu bine de una dintre marile provocări cu care se confruntă marea majoritate a oamenilor pe parcursul vieții, şi anume obţinerea unui loc de muncă.

Punctual, fiecare întrebare și-a găsit răspunsul.

Cei din sală au aflat, astfel, că pot aplica și prin firme de HR pentru o poziție în cadrul firmei mult dorite, și nu doar prin site-urile de recrutare sau prin alte metode consacrate deja.

A fost studiată în detaliu structura realizării un CV corect, iar cei prezenți au aflat ce ținute trebuie să abordeze în funcție de postul pe care-l vor ocupa, pentru că nu este vorba de același gen de ținută în cazul unui CEO și în cazul unui IT-ist.

De asemenea, au fost exemplificate o serie de lucruri pe care ar fi mai bine ca persoanele care se prezintă la un interviu să nu le spună în momentul în care se află față-n față cu angajatorul. Nu au fost omise lucrurile pertinente în cazul acestui tip de întâlnire.

Un alt punct important din agenda zilei a reprezentat negocierea salariului, pentru că această întrebare capcană trebuie tratată cu atenție.

În cadrul discuției, au fost scoase în evidență și întrebările capcană, care se pot ivi la un interviu de angajare.

Tonya Reiman, autoarea cărții “The power of Body Language” atrage atenția asupra faptului că gesturile tale au un impact mare asupra intervievatorului, și trebuie să fim foarte atenți, pentru că niște greșeli aparent mici, ne pot costa postul mult dorit.

„Singurul lucru negativ este să nu obţii nimic”  – a fost unul dintre sfaturile pe care cei care au asistat la eveniment le-au primit ca o încurajare personală, menită să le dea mai multă încredere pentru viitoarele experienţe în acest sens.

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Business
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

CLUJ FUTURE OF WORK: Cum va arăta în 20 de ani modul în care lucrăm și în care contribuim la calitatea vieții în Cluj-Napoca?

Cluj Future of Work este primul proiect finanțat de Urban Innovative Actions în România. B…