Acasă Business Cum păstrăm angajaţii implicaţi şi motivaţi-International Coaching Week

Cum păstrăm angajaţii implicaţi şi motivaţi-International Coaching Week

5 min citire
Comentariile sunt închise pentru Cum păstrăm angajaţii implicaţi şi motivaţi-International Coaching Week
3
308

Săptămâna trecută, clujenii au avut ocazia de a învăța mai multe lucruri eficiente din evenimentele organizate de ICF România, întrucât a avut loc săptămâna de coaching.


În cadrul săptămânii internaţionale de coaching, cei din cadrul ICF România a oferit în acest an diferite oportunităţi pentru ca doritorii să aibă o experienţă de coaching cât mai plăcută

“Grow a group to maturity” a debutat vineri, 10 mai și a avut la bază o discuție liberă, urmată de argumente concrete legate de nevoile unui grup și modul în care se poate dezvolta o echipă în cadrul unei companii.

Coach expertul evenimentului a fost Maria Dofeldt, care profesează din 2009 în acest domeniu, fiind un profesionist în ceea ce reprezintă Leadership-ul de Coach.

În prima parte a evenimentului, participanții au fost rugați să se prezinte, după care, au fost împărțiți în două echipe, iar fiecare a fost rugat să deseneze pe o foaie câteva lucruri care sunt reprezentative pentru propria persoană.

A urmat a doua parte, unde fiecare a vorbit în fața participanților despre desenele pe care le-a realizat, despre viața și pasiunile personale, iar ceilalți au ascultat prezentările, după care au adresat o serie de întrebări tocmai pentru a cunoaște mai bine persoana care își prezenta viața.  

Oamenii au înțeles că există posibilitatea de a găsi puncte comune cu cei din jur  

A treia parte a dat liber discuțiilor în ceea ce privește viziunea și ideile pentru a ajuta un grup să se dezvolte și să funcționeze mult mai bine.

Motivele pentru a fi un grup sunt obiectivele comune, le spunea Maria celor prezenți la eveniment.  

Un alt lucru pe participanții l-au învățat este că trebuie să dăm un feedback pentru a primi feedback, iar pentru a primi un feedback, trebuie să ai starea potrivită.

În ceea ce privește maturitatea unui grup, este nevoie să ajungem la aceștia prin metodele potrivite:

„Toată lumea vrea să se simtă în siguranță, iar dacă ceva ni se pare suspicios, nu mai simțim acea siguranță, iar de obicei, oamenii obișnuiesc să ia lucrurile precum o vină”, le spune Maria celor din sală.

„Oamenii au nevoie de spațiu pentru a crește, dar au nevoie și de soluții, au nevoie să simtă că au parte de sprijin, că există cineva care are încredere în ei” , spune Maria.

Atenție însă, leaderul trebuie să fie o autoritate, și trebuie să fie mereu acolo atunci când ceilalți au nevoie de el, însă atitudinea trebuie să fie una constructivă.

Tot în cadrul acestui eveniment, participanții au învățat cum să îşi construiască încrederea pentru ai cunaşte pe ceilalţi

În concluzie, a conduce un grup spre maturitate nu este sfârșitul drumului, ci o mișcare constantă.  

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Business
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Program româno-american de reformă administrativă, la UBB

Departamentul de Administraţie și Management Public, din cadrul UBB, desfăşoară în perioad…