Acasă Politică Administrație Cluj-Napoca va beneficia de un heliport pentru urgențele medicale

Cluj-Napoca va beneficia de un heliport pentru urgențele medicale

2 min citire
Comentariile sunt închise pentru Cluj-Napoca va beneficia de un heliport pentru urgențele medicale
0
580

Cluj-Napoca va beneficia de un heliport destinat urgențelor medicale, care urmează să fie construit chiar în centrul orașului. Această acțiune vine în contextul în care autoritățile locale au decis că ar fi un pas important pentru cei grav răniți.

De această această dată se fac demersuri serioase în ceea ce privește heliportul și transformarea acestuia în realitate, întrucât caietul de sarcini este deja în lucru, urmând apoi expertiza tehnică.

Ideea unui heliport este benefică orașului, mai ales pentru cei grav răniți, pentru că din cauza traficului din oraș, transportul acestora este îngreunat și toată lumea este conștientă că fiecare secundă este vitală în momentul acordării ajutorului medical, iar pe calea aerului, toate aceste demersuri ar fi facilitate.

Am inclus la rectificarea de buget bani pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea realizării, la Cluj, a unui heliport medical, de tip helipunct, pe parking-ul de la Primărie, de pe strada Moților. Nu e o idee nouă, e mai veche, la solicitarea directorului medical Adelea Golea și a managerului Petru Șușcă de la Spitalul Județean, pe baza convocării prefectului.Acum se realizează caietul de sarcini, va fi făcută o expertiză tehnică, ce va avea răspunsul la întrebarea: ce mai avem de făcut la parking-ul de pe Moților în vederea consolidării acestuia pentru a putea funcționa un heliport? Heliportul va beneficia de un lift exterior”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. 

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Administrație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Invitație la aprinderea flăcării culturii

Ministerul Culturii vă invită miercuri, 15 ianuarie,  începând cu ora 18.00, să luați part…