Acasă Sport Campionul mondial Bogdan Blăjan intră în cușcă pentru a lupta pe 26 octombrie, la Gala Internațională de MMA și Kickbox Cluj

Campionul mondial Bogdan Blăjan intră în cușcă pentru a lupta pe 26 octombrie, la Gala Internațională de MMA și Kickbox Cluj

11 min citire
Comentariile sunt închise pentru Campionul mondial Bogdan Blăjan intră în cușcă pentru a lupta pe 26 octombrie, la Gala Internațională de MMA și Kickbox Cluj
12
1,335

Bogdan Blăjan este un tânăr care practică de ani buni sporturi de performanță, având la activ medalii câștigate atât la campionatele naționale, cât și la cele internaționale, iar acum se pregătește pentru Gala Internațională de MMA și Kickbox în cușcă ce va avea loc la Cluj, în 26 octombrie la Sala Sporturilor Horia Demian.

Parcurgând un drum deloc ușor până aici, munca și dedicarea sa au dat roade, fiind instruit de o echipă de antrenori care au văzut în el un potențial uriaș de la bun început.

Antrenorii săi din cadrul clubului sportiv Brazilian Power Team, Mircea Cubleșan și Alin Precup, au investit timp și resurse, făcând posibilă intrarea lui Bogdan în numeroase competiții. Alături de echipa sa, Mircea Cubleșan a oferit de-a lungul timpului multor tineri șansa unică de a se pregăti și de a deveni campioni când, poate, alții nu au crezut în ei. El este un antrenor mult apreciat și iubit de către cei pe care îi pregătește, fiind, de asemenea, un mentor dedicat.

Bogdan se pregătește să intre în cușcă pentru a înfrunta noi oponenți, luptând și de data aceasta pentru victorie

Tânărul campion ne-a descris câteva momente importante din parcursul său, momente pe care ne bucurăm să le împărtășim cu dumneavoastră. Suntem mândri că putem să fim, alături de voi, nu numai susținătorii unui vis, dar și ai sportului fair play.

Numele meu este Blăjan Bogdan, am 19 ani, din care ultimi patru au fost petrecuți în sălile de sport. Sunt sportiv de performanță, lupt în cușcă pe reguli de MMA, de Kempo, kickboxing, bjj și altele.

Pe data de 26 octombrie voi intra iar în cușcă, unde îmi doresc să ridic din nou brațul victoriei. UFT 8 este următoarea provocare pentru mine.

Multiplu campion național la Kempo

M-am apucat de sport din dorința de a fi respectat în grupurile din care făceam parte la acea vreme, dar și la insistențele unui bun prieten pe care țin să-l menționez, Răzvan Nasalean, datorită căruia eu practic azi sport de contact.

Eram doar un băiat venit la școală în Cluj, crescut cu modestie la țară de către părinții mei și trimis la căminul liceului ca să devin „bărbat”. În primele 3 luni am mers la sală fără acordul sau cunoștința părinților, neștiind că practicam jiu-jitsu și kickboxing. Îmi plăteam abonamentul la sală din banii pentru mâncare pe toata săptămână, bani primiți de acasă, ce deseori nu depășeau suma de 50 de lei și de care aveam nevoie și pentru a mă întoarce acasă. Privind în urmă, nu-mi dau seama cum reușeam să mă întorc acasă cu bani, când ceilalți își cumpărau orice își doreau, iar eu strângeam bani pentru abonamentul la sală. La început, nu am avut nici măcar mănuși de box, iar până să-mi pot aduna suma pentru a-mi cumpăra propriile mănușile, mă antrenam cu o pereche împrumutată de la Răzvan.

Au fost necesare multe eforturi ca să ajung aici, astăzi. Săpam gradina cu trandafiri a căminului după ore ca să fiu învoit de pedagogi să merg la antrenamente. Din fericire, după o perioadă în care mergeam aproape zilnic la antrenamente, antrenorul meu de jiu-jitsu, Maestrul Mircea Cubleșan (centură neagră în bjj), mi-a oferit șansa de a lucra în sala unde făceam antrenamente în schimbul unei reduceri la abonament. La finalul fiecărui antrenament făceam curățenie în vestiare. De acolo am avut șansa de a le demonstra antrenorilor că merit să investească timp și bani în pregătirea mea, ajungând la scurt timp multiplu campion național pe 3 probe la Kempo.

3 titluri de Campion Național și un titlu de Campion Mondial la Budapesta

Antrenorul meu pe partea de kickboxing, Maestrul Alin Precup (centura neagra la freestyle kickboxing), a investit bani și timp prețios în formarea mea ca sportiv, devenind prieten bun, atât cu el, cât și cu Mircea Cubleșan. Fiindu-mi mai mult decât simpli antrenori, m-au educat să țin garda sus, oricât de cat de greu e.

Îmi amintesc de anul 2016 deoarece eram la un campionat național în București, iar la primul meci am luat numeroase lovituri extrem de dure, primind chiar porecla de „zburătorul”. Puteai spune că zburam din cauza loviturilor primite din partea adversarului. Ieșind de pe saltea cu noduri în gât si plin de lacrimi, nu am renunțat. La doar an după, în 2017, m-am clasat pe locul I, drept cel mai bun sportiv al clubului, câștigând nu mai puțin de 3 titluri de Campion Național și un titlu de Campion Mondial la campionatul din Budapesta.

Orice am obținut în viață a venit prin muncă

În prezent am trei job-uri. Sunt antrenor de fitness la Iris Power Gym, ospătar la nunți și din când în când îmi mai ajut un prieten la distribuirea afișelor. Sunt, de asemenea, proaspăt student la Facultatea de Drept. Consider că m-am remarcat mereu prin muncă, iar nu prin talent. Orice am obținut în viață a venit prin muncă. Dacă la început prea puțină lume avea încredere în faptul că voi reuși, cred că acum lucrurile stau altfel.

Sportul m-a ajutat să devin mai înțelept și mi-a dat o altfel de educație. Diferența dintre persoana care eram acum câțiva ani și cine sunt acum este faptul că muncesc mult mai mult și mai organizat.

Vă aștept pe 26 octombrie la sala Sporturilor Horia Demian în număr cât mai mare! Împreună aducem victoria în cușcă!”

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Sport
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

CFR Cluj – Slavia Praga, cel mai așteptat meci al săptămânii, este SOLD OUT

CFR Cluj – Slavia Praga, cel mai așteptat meci al săptămânii, este SOLD OUT. Meciul din ac…