Acasă Social Sănătate BEYOND DISABILITY – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

BEYOND DISABILITY – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

7 min citire
Comentariile sunt închise pentru BEYOND DISABILITY – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități
0
847

Ziua de 3 decembrie marchează în întreaga lume, încă din anul 1992, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități. Cu această ocazie, va avea loc, la Cluj, concertul Beyond Disability

Organizația Națiunilor Unite a propus o nouă temă pentru acest an. Aceasta este: „Promovarea participării persoanelor cu dizabilități și a conducerii acestora: luarea de măsuri în Agenda de dezvoltare pentru 2030”. Tema se concentrează pe abilitarea persoanelor cu dizabilități pentru o dezvoltare incluzivă, echitabilă și durabilă. La Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania, în parteneriat cu Asociația Life Force dorește să sărbătorească abilitățile unor copii și tineri speciali. Evenimentul realizat în acest scop este concertului extraordinar Beyond Disability ediția 2.

Concertul va avea loc miercuri, 4 decembrie, de la ora 19.00, la Auditorium Maximum. Intrarea la eveniment este liberă.

Membrii trupei MODIWO, trupă care va concerta, și ai celor două asociații organizatoare își doresc ca în sală să fie prezenți toți clujenii care cred într-o societate incluzivă, care apreciază abilitățile de dincolo de dizabilitate, care știu să găsească lucrurile care ne unesc, dincolo de diferențe.

Clujenii sunt aşteptaţi să petreacă o seară extraordinară alături de trupa MODIWO

Solista trupei, Oxana Gherghel, ne-a împărtășit trăirile ei: “Beyond Disability 2018 a fost o experiență pe care sigur n-o voi uita niciodată. Cu această ocazie mi-am reamintit de ce am ales drumul muzicii și am văzut din nou imensa putere a impactului pe care îl poți avea prin intermediul acesteia. Contează ce simți. Contează muzica. Contează grija. Contează sinceritatea.”

Nu este pentru prima dată când trupa MODIWO vine în sprijinul copiilor devaforizați. În 2015, de exemplu, într-un proiect numit „Fruit Fusion”, trupa a susținut un concert la care intrarea s-a făcut în baza unui kilogram de fructe. S-au adunat astfel peste 800 de kg de fructe. Membrii trupei le-au dăruit apoi, la pachet cu un moment muzical, unor case de copii din Cluj-Napoca. În deschiderea concertului de miercuri, programat să înceapă la ora 19.00, va avea loc un Târg de Crăciun cu produse realizate de persoane cu nevoi speciale.

Mai mlte asociații se unesc pentru aceeași cauză

Asociația Autism Transilvania (AAT) este o organizație nonguvernamentală înființată în anul 2006 de câțiva părinți. Ei nu au acceptat realitatea acelor vremuri, când serviciile adresate copiilor cu tulburări din spectru autist erau aproape inexistente. Acești părinți au sperat și speră în continuare că toți copiii au șanse să își atingă potențialul maxim, dacă au acces la servicii specializate. Astel, dorim să vă invităm să vă alăturaţi eforturilor lor de a sprijini peste 70 de copii cu autism şi de a deveni o parte activă a visului de a le oferi o viaţă mai bună.

Asociaţia Life Force este o organizaţie non-profit din Cluj. Din 2005 promovează un stil de viaţă sănătos și echilibrat, oferă activităţi de dezvoltare personală atât persoanelor cu nevoi speciale, cât şi publicului larg. În proiectele acesteia, foloseşte o metodă foarte eficientă și atractivă și anume arta, care are rolul de a transmite mesaje într-un mod estetic și profund. Mai multe detalii despre eveniment Beyond Disability aici.

Sponsori și colaboratori:

Evenimentul va fi posibil prin efortul comun al mai multor părți. Oragnizatorii mulțumesc, pe această cale, celor implicați: „Fac posibil acest eveniment firmele Distral și Compexit ŠKODA care, și în acest an, ne sprijină financiar.  Mulțumim Consiliului Județean Cluj și Biroului pentru Studenți cu Dizabilități care s-a alăturat acestui efort! Mulțumim Auditorium Maximum pentru găzduirea trupei Modiwo alături de invitații lor speciali care promit să vă încânte cu talentul și abilitățile lor! Ca mesajul nostru de incluziune să ajungă la inimile publicului larg, apreciem sprijinul din partea TVR Cluj, Radio Cluj, InfoTrafic și Primăria Cluj-Napoca. Vă mulțumim pentru sprijinul acordat promovării cauzei persoanelor cu dizabilităţi si vă asteptam cu alte întrebări.”

Persoane de contact:

Nicoleta Niste – director executiv Autism Transilvania: nicoleta.niste@autismtransilvania.ro,

tel. 0754-942285

Oxana Gherghel, președinte Life Force şi solista trupei MODIWO, email: info@asociatialifeforce.ro,

tel. 0741-439720

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Sănătate
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Stropi de motivație veniți dinspre 2019

Anul care a trecut a fost, cu siguranța, un an dificil. Ne-am confruntat cu multe catastro…