Acasă Cultură Autoarea Cerasela Libeg își lansează azi cartea ,,Rit secret în paso doble”

Autoarea Cerasela Libeg își lansează azi cartea ,,Rit secret în paso doble”

5 min citire
Comentariile sunt închise pentru Autoarea Cerasela Libeg își lansează azi cartea ,,Rit secret în paso doble”
2
584

Azi la Casino, Centrul de Cultură Urbană din Cluj-Napoca, începând cu ora 18:30, va avea loc evenimentul de lansare a volumului de poezii, scris de Cerasela Libeg- ,,Rit secret în paso doble”.

Cerasela Libeg este absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Secția Psihologie, a Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. A absolvit un program masteral la aceeași universitate și unul la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.

Este psiholog clinician si psihoterapeut cognitiv-comportamental, atestat de Colegiul Psihologilor din Romania.

Din 2016 este realizatoarea emisiunii „Psihologie și Viață” la TV CLUJ-AM. Este autoarea cărților: „Supervizorul Măștilor” și „Evadarea din Timp

,,”Rit secret în paso doble” sau iubirea ca o veșnică și veche credință a doi oameni, e un volum în care fiecare poezie seamănă cu un dans seducător, dar periculos.

Volumul ”Rit secret în paso doble” a apărut la Editura ”Casa Cărții de Știință”. Coperta a fost realizată de graficiana Ariela Iulia Grumaz.

Cerasela Libeg: Eu am așezat în povestiri, în file de roman și în poezii, secretele primite în cabinet ca într-un confesional. Fără a trăda, m-am eliberat de ele transformându-le. Au fost lutul din care am modelat imagini și idei noi.

Prima mea carte, ”Supervizorul Măștilor” a fost structurată astfel încât centrul în jurul căruia gravitează poveștile de viața este cabinetul de psihoterapie, iar psihologul este un participant nu doar la procesul vindecării, ci și al unor trăiri complexe, care duc la propria lui creștere și dezvoltare.

A doua carte ”Evadarea din Timp” e un roman de dragoste, un roman al stărilor și al înțelegerii iubirii ca proces de cunoaștere a celorlați și de descoperire de sine, uneori greu posibil, alteori aproape inacceptabil.

La fel ca în prima carte și în roman personajele sunt protejate, precum în cabinetul psihologului: ele nu au nume, putând fi oricine, chiar și cititorul.

Cartea de poezii ”Rit secret în paso doble”, tipărită în acest an, 2019, demonstrează că iubirea nu e atât o stare, cât o căutare a stării dorite. Metaforele pun în evidență iubirea ca pe un generator de balans între fericire și îndoială, adesea. Este o tensiune a nevoii de celălalt pentru a funcționa în armonie.

DANS

Nu mai știu pașii aceia,

Dar știu că dansam pe tunuri,

Învelită în liniile lungi ale cămășii,

Ca într-o îmbrățișare cunoscută.

Nu mai știu culoarea

În care se îndepărta marea,

Când eu mă roteam strigându-te

Într-un ceas triumfător.

Dar mai știu sărutul ce m-a ruinat

În cetatea din Platamonas,

Când dansam cu tine în gând

Rescriind istoria secretă a locului

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Program româno-american de reformă administrativă, la UBB

Departamentul de Administraţie și Management Public, din cadrul UBB, desfăşoară în perioad…