Acasă Cultură Atelier de încondeiat ouă de Paşte la MET

Atelier de încondeiat ouă de Paşte la MET

3 min citire
Comentariile sunt închise pentru Atelier de încondeiat ouă de Paşte la MET
0
162

Joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 1600, Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită la Atelierul de încondeiat ouă.

Participanții se vor familiariza cu materialele folosite la decorarea ouălor, ceara, vopsele, uneltele specifice, motivele tradiționale și simbolistică, ca apoi să parcurgă procesul pas cu pas, experimentând coloritul și însușind cunoștințele necesare pentru a putea descifra motivistica folosită de femeile specializate în încondeiatul ouălor și, cel mai important, de a învăța să creeze ouă de paște originale chiar și în afara atelierului, folosind resurse proprii.

Participanții vor pleca acasă cu max. 5 ouă decorate de ei, și sperăm, cu dorința de a da mai departe cunoștințele dobândite.

Vom lucra cu ouă fierte, dar învățăm și metoda de golire a acestora, pentru cei care doresc să le păstreze pentru mai multă vreme.

Din motive de logistică și securitate atelierul este destinat adulților, dar și copiilor cu vârsta 10+, cu condiția să fie însoțiți de un adult.

Pentru a evita posibilele neplăcerile cauzate de ceara și vopsele, vă sfătuim să vă aduceți echipament de protecție, șorțuri sau haine care pot fi pătate, mănuși de protecție. Restul materialelor vă punem la dispoziție.

Atelierul ține 1h30min.
Prețul atelierului este 25 lei/persoană.
Nr participanți max 15 persoane.
Pentru înscrieri accesați linkul:
https://docs.google.com/forms/d/19m5fi7nxrX1-SaKMydI4Pc6HsVVGwWiqBBPi5bGifXs/edit

Atelierul va fi susținut de muzeografi al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, cu ani de experiență în domeniul educației muzeale și artistice și va avea loc în Palatul Reduta (secția pavilionară a Muzeului – str. Memorandumului nr. 21).

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Premii internaționale pentru studenții UBB

Studenții Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității…