Asociația „Viață Copiilor” derulează în această perioadă la Cluj-Napoca o campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea copiiilor care suferă de cancer.

Statisticile prezintă cifre îngrijorătoare: circa 5000 de copii suferă de cancer, iar 400-500 cazuri noi sunt descoperite în fiecare an, arată estimările autorităților, care nu pot să prezinte o situație bazată pe cifre exacte. Un sfert dintre copiii nou diagnosticați au nevoie de radioterapie. Din păcate, cei care au fost diagnosticați cu mai mult timp în urmă pot oricând să aibă recăderi.

Conform HotNews.ro, procedura este disponibilă în România doar la o clinică privată și decontată de CNAS, însă, din datele transmise de reprezentanții clinicii, doar aproximativ 30-40 de copii sunt tratați aici anual. Nu se știe ce se întâmplă cu ceilalți.

Activitatea Asociației „Viață Copiilor” urmărește diminuarea semnificativă a efectelor cauzate de radioterapie și chimioterapie, oferind tratamente revoluționare menite să-i ajute pe cei mici să treacă peste durerile pe care le întâmpină, îmbunătățind calitatea vieții și tabloul sagvin, pentru a le întări imunitatea și a putea astfel să meargă mai departe cu etapele de radio, respectiv chimio terapie. Aceștia le propun copiiilor diverse activități de lucru și joacă, astfel încât să uite de gândurile negative.

Anual, mii de copii suferă din cauza efectelor secundare ale radioterapiei și chimioterapiei, când micuții oricum au o luptă foarte grea pe care trebuie să o învingă: cancerul. Printre efectele secundare se enumără pierderea părului, scăderea periculoasă a hemoglobinei și a numărului de trombocite și leucocite, greață, vărsături și dureri grave.

Scopul proiectului este acela de a susține 100 de copii și nevoile medicale pe care aceștia le au, dar și de a reabilita sistemul imunitar deteriorat în urma efectelor secundare ale chimioterapiei și radioterapiei.

Numeroși medici și oameni de știință au sărit deja în ajutorul asociației și au contribuit prin oferirea unor tratamente fără efecte adverse, care și-au demonstrat rapid eficiența în baza studiilor realizate în ultimii ani.

Oricine își dorește să doneze, poate să o facă, iar fondurile colectate vor ajunge către copiii din centrele oncologice de pe întreg teritoriul țării noastre.

Pentru mai multe detalii despre modul în care puteți oferi și voi celor mici o mână de ajutor, puteți lua legătura cu Bogdan Dolcu la numărul de telefon 0722142455 sau puteți accesa site-ul web al Asociației: www.viatacopiilor.ro.

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Campania faptelor bune
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

„Let`s Do It, Romania!”: Peste 4.800 de saci de deșeuri au fost strânși în județul Cluj

Cu ocazia Zilei de Curățenie Națională în România, la nivelul județului Cluj, Let’s Do It,…