Acasă Tech Tehnologia cea de toate zilele – Asistenții digitali

Tehnologia cea de toate zilele – Asistenții digitali

4 min citire
Comentariile sunt închise pentru Tehnologia cea de toate zilele – Asistenții digitali
5
1,095

Dacă nume precum Siri, Bixby, Google Assistant sau Alexa îți sună cunoscut și sunt la ordinea zilei, atunci e clar: ești un împătimit al tehnologiei și tinzi să te ajuți de asistentul digital pentru a-ți face viața de zi mai ușoară.

Pe scurt, telefonul a devenit un fel de asistent personal, care ne aduce toate informațiile de care avem nevoie.

Dacă nu ești un împătimit al tehnologiei și nu știi ce poți face cu ajutorul lor, atunci noi îți dăm niște idei despre ce fac aceștia. Dar hai să-i luăm pe rând. Fiecare asistent digital e diferit, la fel ca și noi, oamenii. Așadar, iată o micuță caracterizare pentru fiecare:

1. Siri — asistenta sau asistentul Apple, depinde cum vrei tu s-o/să-l customizezi, vine cu câteva zeci de limbi străine la pachet, dar și cu accentele englezești & americane gata învățate. Siri e foarte eficientă atunci când ai nevoie de informații meteo, de alarma setată automat, de cineva care să apeleze în locul tău. E capabilă să recunoască melodii, sau îți face programări. Siri se conectează la casa ta smart. Tot Siri se dovedește a fi prietena aceea foarte ironică, pe care atunci când o întrebi cât e 0:0 sau care e sensul vieții… credeți-ne că nu vreți să auziți… sau mai bine întrebați-o! Have fun!

2. Alexa este asistenta celor de la Amazon, și vine are un look mai deosebit decât alți asistenți. Aceasta funcționează printr-un speaker. Alexa are mai multe funcții pe care le îndeplinește cu succes: redă muzică, spune glume, răspunde la întrebări sau redă știri.


3. Google Assistant – Este asistentul celor de la Google, după cum ne dăm seama după numele lui. Google Assistant poate identifica obiecte, poate aduna informații cu ajutorul camerei, poate plasa comenzi pe anumite site-uri, poate identifica melodii. De asemenea, există posibilitatea de a trimite bani cu ajutorul lui.


4. Bixby – Este asistentul personal al unui brand de telefoane. A început să ruleze pe generația S8 și S8+ . Cu Bixby poți face comenzi online, traduce texte, citi coduri QR sau poți identifica obiecte.

Deci, care este asistentul tău preferat?

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Tech
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

George Buhnici: “Digitalul e un everyday job, nu e un opțional”

Cluj Press Talks a debutat ieri la Cluj-Napoca, în cadrul facultății de Jurnalism, FSPAC, …