Acasă Social Educație Arhitectul Șerban Țigănaș desenează împreună cu copii harta atracțiilor Clujului la LTNB

Arhitectul Șerban Țigănaș desenează împreună cu copii harta atracțiilor Clujului la LTNB

3 min citire
Comentariile sunt închise pentru Arhitectul Șerban Țigănaș desenează împreună cu copii harta atracțiilor Clujului la LTNB
0
109

Clujul, un oraș frumos, privit astăzi prin ochii celor mici

Clujul este din ce în ce mai frumos; clădirile vechi din centrul orașului, construite la final de secol XIX, sunt renovate una după cealaltă. Statuete, coloane și arcade ies de sub praf și zâmbesc din nou. Nu e de mirare că grupurile de turiști sunt tot mai frecvente, iar sunetul atât de specific aparatelor de fotografiat se aude zi-lumină. Știm cum vedem noi Clujul și sperăm că turiștii îl privesc cu admirație.

Dar v-ați întrebat vreodată cum se developează orașul prin ochii copiilor?

Cunoscutul arhitect Șerban Țigănaș propune un experiment: reperele Clujului stabilite de copii. În cadrul proiectului “Învață de la cei mai buni”, elevi de clasa a III-a de la Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” (LTNB) vor fi invitați să deseneze pas cu pas un traseu atractiv prin municipiu.

Învață de la cei mai buni!

Proiectul “Învață de la cei mai buni” a fost inițiat de elevii din clasa a III-a E de la LTNB. Șerban Țigănaș este al doilea invitat, după Cristi Danileț, care, pe 2 octombrie, le-a vorbit micuților despre reguli și responsabilitate.

Evenimentul va avea loc în sala festivă a LTNB, joi, 24 octombrie, de la ora 12.00

Șerban Țigănaș este unul dintre arhitecții cei mai importanți ai României. A studiat chiar la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, din Cluj, apoi a absolvit Facultatea de Arhitectură, la București. A ocupat funcția de președinte al Ordinului Arhitecților din România în perioada 2010-2018, iar în prezent este secretar general al Uniunii Internaționale a Arhitecților. Este profesor la Universitatea Tehnică, unde predă proiect design, la care și-a adăugat recent un curs de comunicare și marketing pentru arhitecți. A fondat Dico și Țigănaș Arhitectură și Inginerie, iar proiectele biroului au obținut mai multe premii la nivel internațional. Trecem zilnic pe lângă Cluj Arena și Sala Polivalentă, clădiri reprezentative pentru oraș, închipuite în biroul de Arhitectură Dico și Țigănaș.

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Educație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Cea de-a VI-a ediție a proiectului internațional „Autumn School”, organizată la Facultatea de Business, UBB

Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș-Bolyai, în colaborare cu Universitat…