În contextul codului galben de ger anunțat la nivelul județului, municipalitatea clujeană întinde o mână de ajutor persoanelor fără adăpost din oraș. Pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc este prezentată situația locurilor de cazare disponibile și facilitățile existente:

„În total, Primăria municipiului Cluj-Napoca dispune de 150 de locuri pentru cazarea persoanelor fără adăpost. Dintre acestea, 110 sunt în centrele de ajutor ale primăriei de pe străzile Dragoș Vodă și Oașului. În plus, Primăria prin Direcția de Asistență Socială și Medicală a municipalității colaborează cu Uniunea Creștină din România și cu Prison Fellowship România, oferind încă 10 locuri, respectiv 30 de locuri în adăposturile lor.

Astfel, la Cluj-Napoca reușim să asigurăm persoanelor fără adăpost un pat, mâncare, căldură și igienă. Totodată, cei găzduiți în centrele primăriei beneficiază de consiliere în obținerea unor drepturi de asistență socială și obținerea de locuri de muncă.”

De asemenea, clujenii sunt rugați să sprijine primăria în demersurile ei prin identificarea acestor persoane și anunțarea acestui lucru la numerele 0264.955 sau 0264.59.87.84, Dispeceratul Poliției Locale a Municipiului Cluj-Napoca fiind disponibil nonstop.

Anunțul primarului se încheie cu garanția continuării acțiunilor de acest fel: “E foarte important ca persoanele care trăiesc în condiții extrem de precare, în special familiile cu copii, să accepte ajutorul primăriei pe perioada acestor temperaturi foarte scăzute și continuăm acțiunile pentru identificarea și consilierea lor.”

Sursă foto: https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/

Încarcă mai mult de Rares Dragan
Încarcă mai mult în Voluntar pentru Societate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Verificați de asemenea

Primul funcționar public virtual din țară și-a început activitatea

Din data de 18 aprilie 2018 Antonia, noul funcționar virtual din primăria Cluj-Napoca, a î…