Acasă Social Voluntar pentru Societate Adu bucurie celor în nevoi alături de We Care

Adu bucurie celor în nevoi alături de We Care

6 min citire
Comentariile sunt închise pentru Adu bucurie celor în nevoi alături de We Care
3
610

Mihaela Pop, una dintre membrele fondatoare ale Asociației We Care, își amintește cu zâmbetul pe buze că povestea organizației a prins contur de la o idee avută prin 2014.

Ea, împreună cu Maria Paveliuc se gândeau că ar fi minunat dacă ar face niște lucruri frumoase pentru cei din jur. Dat fiind faptul că amândouă terminaseră de curând facultatea și aveau timp liber, au început, împreună cu câțiva prieteni să meargă la câțiva copii dintr-un sat din județul Cluj, dar acest lucru nu era însă unul repetitiv.

De atunci a pornit dorința de a face lucruri serioase. Stând în chirie cu mai multe fete, acestea au primit bucuroase ideea, și au început să meargă la spitalul de Oncologie, pentru că ele conștientizau că celor mici le-ar face un bine. Știind că nu merge prea multă lume în week-end, au decis să meargă.

La început, fetele au contribuit cu câte cinci lei, și strângând 15-20 de lei, cu care mergeau să cumpere plastelină, creioane și hârtie colorată. Suma nu era mare, dar bucuria pe care o puteau vedea pe fețele copiiilor era de nedescris, fiindcă micuții nu se așteptau să primească atât de multe persoane dornice de a ajuta, de a veni în vizită.

La scurt timp după aceea, au ajuns la spitalele de Pediatrie 1 și 2, și centrele de plasament, urmând ca din 2015 să viziteze și bunicii din azilurile de bătrâni.

Așadar, cu fiecare an care trece, organizația devine tot mai frumoasă și mai unită. Așa se face că în prezent, 234 de oameni inimoși aleg week-end de week-end să se implice și să ofere zâmbete, dar și o vorbă bună celor care au atât de multă nevoie.

Odată cu creșterea asociației, era evident că proiectele frumoase pe care aceștia le derulează, se vor înmulți. Așa au apărut și evenimentele caritabile.

“Acestea s-au născut tocmai din dorința de a promova faptele bune din oraș, dar și pentru că ne place să cunoaștem oameni frumoși, să legăm noi prietenii. Pentru a reuși să ne cunoaștem mai bine, organizăm seri de ieșit în oraș, de filme, sau de jocuri și de fiecare dată reușim să avem un timp frumos împreună”, ne spune Maria Paveliuc, membru fondator We Care.

În ideea de a mai motiva puțin lumea către faptele bune, asociația We Care organizează al treilea eveniment caritabil, joi 30 mai, în intervalul orar 19:00-21:00, evenimentul “adu bucurie celor în nevoi”.

Acesta va avea loc la Cazino-ul din Parcul Central din Cluj-Napoca, și va fi un eveniment caritabil.

Organizatorii își propun să fie o seară cu muzică bună, speech-uri, snacks-uri, dar și câteva momente în care vor fi subliniate realizările ONG-ului, dar și viitoarele proiecte, la care deja se lucrează cu mult spor.

Printre invitați se vor regăsi: Bogdan Pandea, CEO Captain Bean și Adela Florean, director la “Căsuța Bucuriei”.

În cadrul evenimentului, trupa The Beat va susține un concert caritabil.

Dacă doriți să contribuiți și să oferiți un sprijin pentru a le dărui un zâmbet celor care au atât de multă nevoie, puteți face o donație sau puteți deveni voluntar.

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Voluntar pentru Societate
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Lucruri pe care trebuie să le știm despre reciclarea plasticului

Reciclarea plasticului este una dintre cele mai ineficiente tipuri de reciclare. Prea puți…