Acasă Cultură A început Expo Maraton 2019

A început Expo Maraton 2019

4 min citire
Comentariile sunt închise pentru A început Expo Maraton 2019
0
228

Marți, 07.05.2019 debutează a doua ediție a competiției de proiecte expoziționale individuale Expo Maraton 2019.

Lucrările studenților vor putea fi văzute de către publicul larg în Galeria Casa Matei din cadrul UAD Cluj-Napoca.

Aceasta va fi prima întâlnire expozițională, unde publicul va putea admira lucrările studenților Dumitrașcu Călin- Ștefan din anul III, de la departamentul de pictură, și Vanessa Singenzia din anul III, de la departamentul de ceramică-sticlă-metal.

Expo Maraton 2019 este un eveniment care poartă semnătura Universității de Artă și Design,  Galeria Casa Matei, Asociația Universitart a UAD Cluj-Napoca și ASUAD, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și a Consiliului Local, împreună cu Steelcase, Coramet și Rembrandt Graphic Centre.

Potrivit tânărului artist Dumitrașcu Călin-Ștefan, “Aether (Eter) impune atmosfera ca element esențial în structura spațiilor create, o atmosferă ce reușește să contureze un loc și devine suficientă în definirea acestuia. Se prezintă o lume nepopulată în care omul poate fi acceptat doar ca privitor”. Geneza picturilor ce compun proiectul expozițional Aether este diversă; începe cu schițe făcute după natură, introspecție sau rememorarea imaginilor considerate conținătoare de potențial estetic. Imaginea explicită și obiectivă elimină proiecția mentală a peisajului perceput în trecut. Această proiecție este reconstruită în timp de propriile emoții, de capacitatea selectivă a memoriei și de alte vehicule care acționează până în clipa reprezentării ei ca viitoare creație artistică.

Proiectul cu titlul Stage Playground conceput de Vanessa Singenzia încearcă să readucă în atenția publicului detalii de formă, culoare sau texturi, care au puterea, la fel ca și în copilărie, să îi scoată pe privitori din lumea rigidă în care trăiesc, redându-le din nou fericirea pentru o anumită perioadă de timp.

Stage Playground dorește crearea unui mediu sedativ  prin care publicului să i se acorde rolul principal, precum și posibilitatea de a observa detaliile mai sus menționate, realizându-se astfel transpunerea într-o lume a copilăriei fără griji. 

În acest an, marele premiu al competiției va fi o vizită de documentare la Bienala Internațională de Artă Contemporană de la Veneția, iar voturile publicului sunt cele care își vor spune cuvântul în alegerea câștigătorului.

Galeria Casa Matei vă invită să participați la evenimentele lunii mai și să vă oferă puterea de a decide marele câștigător.

CALENDARUL COMPETIŢIEI EXPO MARATON 2019:

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Studenți de la zece universități din România, în schimb de experiență la UBB

În perioada 19-25 august 2019, studenții UBB organizează tabăra studențească MINDSPARK. Af…