Acasă Politică Administrație A fost anunțat câștigătorul concursului de soluții pentru extinderea și modernizarea Consiliului Județean Cluj

A fost anunțat câștigătorul concursului de soluții pentru extinderea și modernizarea Consiliului Județean Cluj

3 min citire
Comentariile sunt închise pentru A fost anunțat câștigătorul concursului de soluții pentru extinderea și modernizarea Consiliului Județean Cluj
1
592

Consiliul Județean Cluj a anunțat luni, 20 mai 2019 rezultatele concursului de soluții pentru proiectul „Noul Consiliu Județean Cluj – Extinderea și modernizarea clădirii sediului Consiliului Județean Cluj”. Evenimentul a avut loc la sediul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, situată pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51.

În urma deliberărilor juriului, premiul I, a cărui valoare estimată este de 970.000 de lei, fără TVA, a fost câștigat de către STARH – ARHITECTURĂ, CONSTRUCȚII, DESIGN SRL. Conceptul câștigătorului este, în esență, unul sustenabil, care reutilizează și include construcția existentă, iar cele două componente ale temei, respectiv extinderea și corpul existent, oferă posibilitatea realizării unui singur proces de certificare și premiza unui standard superior. Câștigătorul va contracta serviciile de proiectare pentru construirea noului corp de clădire, conectarea cu cel existent, intervențiile pe sediul actual al Consiliului Județean Cluj, amenajările exterioare și sistematizarea verticală pentru întreaga parcelă. 

De asemenea, premiile II și III, în valoare de 30.000 lei și 15.000 lei au fost câștigate de către SC POSTER SRL, respectiv NORMA ARHITECTURĂ ȘI URBANISM S.R.L., iar mențiunea onorifică a mers către RAPHAEL ZUBER, Architekt.

La finalul implementării acestui proiect organizat cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), al doamnei Daniela Maier – președinte OAR, filiala Transilvania, al domnilor Șerban Țigănaș – fost președinte OAR, Emil Ivănescu – președinte OAR București și al doamnelor Eliza Yokina și Irina Filofi, Consiliul Județean Cluj va deveni prima clădire publică „verde” din România, prietenoasă cu mediul și cu un consum de energie extrem de redus, aproape de zero.

Prin intermediul acestei inițiative, forul administrativ județean urmărește certificarea conform standardelor BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) privind clădirile verzi, atât a clădirii existente a Consiliului Județean cât și a extinderii acesteia.

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Administrație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Invitație la aprinderea flăcării culturii

Ministerul Culturii vă invită miercuri, 15 ianuarie,  începând cu ora 18.00, să luați part…