Acasă Life & style Stil de viață 3 tipuri de oameni care merită evitați

3 tipuri de oameni care merită evitați

3 min citire
Comentariile sunt închise pentru 3 tipuri de oameni care merită evitați
1
822

Autor: Raluca Irimie

Cu toate că ne așteptăm ca oamenii să ne răspundă cu aceeași monedă, cu toții am avut până acum experiențe mai puțin plăcute în relațiile noaste. De multe ori plecăm mai departe cu un bagaj mai greu decât era inițial, numai că asta nu servește, pe termen lung, scopurilor noastre. Vă propunem o serie de articole, în care să vă oferim puncte practice despre tipologiile de oameni de care ar merita să vă feriți.

  • Oamenii care folosesc împotriva ta lucrurile pe care le-ai împărtășit: fie că e vorba de confidențe și schimburi de intimități, fie că e vorba de lucruri mai puțin importante, oamenii care ajung să profite în acest fel de încrederea ta, ar merita evitați. Ai nevoie de persoane care să te ajute să te dezvolți, nu să-ți bage bețe în roate.
  • Apropo de asta, e bine să te ferești de cei care mereu te laudă, în loc să te ajute să evoluezi oferindu-ți un feedback echilibrat. Nu suntem perfecți, dar avem posibilitatea de a îmbunătăți constant lucrurile pe care le facem. Evită oamenii care îți minimizează greșelile. Poate, de unele, nici nu ești conștient. De aceea, ai mai mult de câștigat dacă ți se oferă o perspectivă realistă și echilibrată legată de prestația ta. De cele mai multe ori, învățăm mai multe din greșelile pe care le facem, decât din reușitele pe care le avem.
  • Nu în ultimul rând, ai grijă când ai de-a face cu oameni care aduc argumente de genul: “am ochiul format”, sau care insistă prea mult pe competențele lor. Dacă au nevoie să repete asta, sunt mari șanse ca ei să aibă alte intenții, ori ascunde lipsa competențelor reale. Dacă ai urmărit discursul unora cu adevărat realizați, sigur ai văzut o doză sănătoasă de modestie, nu afișarea ostentativă a propriilor succese.
Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Stil de viață
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Weekend-ul de trei zile: o utopie benefică

Weekend-ul de trei zile devine o formă de lucru sau de învățământ tot mai explorată în ult…